Vá:PET-CT eredmények. Kell aggódni?

Impresszum Fórumok Tünetek, diagnózis PET-CT eredmények. Kell aggódni? Vá:PET-CT eredmények. Kell aggódni?

#11520 andrea

andrea
Adminisztrátor

Kedves Nati!
az invazív lobuláris karcinóma az invazív melldaganatok közül a második leggyakoribb, a leggyakoribb az ún duktális karcinóma (én magyarosan szeretem írni a latin szavakat), ez azt jelenti, hogy a rosszindulatú daganat (=karcinóma) a mell mirigyállományából indul ki (lobulus=lebenyke), és nem a tejcsatornákból (=ductus). a lényeg, hogy nagy különbség nincs a kettő között, de ha van, akkor is a lobuláris karcinóma javára billen a mérleg, magyarul annak a túlélése talán lehelletnyit jobb, de inkább ugyanolyan.
a kezeléseket, a kivizsgálást az onkológus mondja meg pontosan, ezekre a kérdésekre ő fog tudni neked válaszolni, de én úgy láttam, hogy lényeges eltérés nincs az egyéb invazív melldaganatok kezelésétől, kivizsgálásától.
gondolom a műtét előtt onkoteam volt, mert csak úgy mehettél műtétre, műtét után is kell onkoteam, hogy mi legyen a következő lépés, erre a részletes szövettani lelet birtokában tudnak valamit mondani. az biztos, hogy az onkológus keresést már kezdheted, mert az elkövetkező 5 évben szoros kapcsolatban lesztek….
a műtét utáni fájdalom még sokáig eltarthat, ezt innen nehéz megítélni, de az biztos, hogy nagyon sokáig érezhető, h “valami” történt, és később is lehet majd érzékenyebb.
konkrétan válaszolva a kérdésedre, a csont izotóp vagy a CT vizsgálatot NEM a SEBÉSZ dönti el, hanem az ONKOLÓGUS! kivéve, ha a sebész egyben onkológus is!
szólj, ha még van kérdés…

Legutóbbi hozzászólások