Vá:bemutatkozás

Impresszum Fórumok TEMP bemutatkozás Vá:bemutatkozás

#10907 Editta

Editta
Felhasználó

Sziasztok! Edit vagyok, 44 éves. 2013. októberében találta meg a férjem a bal mellemben a csomót, azóta járom ezt az utat. Sajnos egy nagyon agresszív dögöt ( így „becézem” a ráksejtjeim) fogtam ki.

2013. november 07. napján HER2 3+ mellrákot diagnosztizáltak nálam a bal oldali mellemben, illetve a bal oldalon két darab hónalji nyirokcsomókban átéttelel: a diagnózis: kétgúcú invasiv ductalis ca. Gr III. (23 ill 18 mm) pT2(2) pN1 (2/14 lgl) M Er és Pgr negatív.
2013. December 12-én levették a bal mellem és a bal oldali nyirokcsomókat.
kaptam 10 kemot, ezt már Kecskeméten. Ezután 2014 májusában állapotfelmérés során petct-vel kiderült, hogy a májamban is van egy kb 5 cm-es daganat (a kezelőorvosom szerint ez már nagy valószínűséggel kezdetektől ott volt, de ct vizsgálat ezt megelőzően nálam nem történt, így eddig nem derült ki.
Ezután herceptinnel kombinált kemót. Szeptemberben ct vizsgálat szerint a máj áttétem nem változott. sebészeti konzílium után 2014. október 03. napján a dagatnatot a bal oldali májlebennyel együtt eltávolították. No ekkor már azzal viccelődtem, hogy a hasam meg a mellkasom alapján én vagyok Frankestein mennyasszonya. Ezután kaptam még két kemót, amitől a közben kinőtt hajam ismét kihullott