Vá:Bemutatkozás

Impresszum Fórumok TEMP Bemutatkozás Vá:Bemutatkozás

#12333 gyongyi.balla61@freemail.hu

Szia Zsuzsi! Köszi, hogy válaszoltál.Kivettek műtétkor 17 nyirokcsomómat, 5-ben volt áttét. A karom, ha 4-5 cm-rel vastagabb,az már ödémásodásnak számít? Azt sem tudom, hogy ha ez már az, hová forduljak vele.Ahol műtöttek? Mivel Pest 18.ker-ben lakom, a délpesti Jáhn F.kórházban műtöttek, ide irányítottak. A fáslizás helyett, ma gondoltam rá – talán a kompressziós harisnya segítene? Azt egyszerűbb lenne felhúznom – gondolom.(mint műtét után a lábaimra is kellett) Kezeléseim most értek véget. Ma voltam a Péterfy kórházban csontszcintigráfián – egy hét múlva lesz meg az eredmény. Július végén voltam CT-n, most kimásolom pontosan, hogy van írva , ne írjak megint butaságot. „A mediastinumban és hílusokban a korábbinál nagyobb, kóros mérethatáron lévő nyirokcsomók. Mindezek lehetnek gyulladásos eredetűek is, azonban szoros kontrolljuk javasolt.” Feljebb így van írva ” A mediastinumban számban felszaporodott 1 cm körüli nyirokcsomók láthatók, melyek a korábbihoz képest növekedtek. Mindkét hilusban is megfigyelhetők hasonló lymphoglandulák.” A borogatásra hideget v meleget? Ma nekema hideg esett jól,nagyon melegem volt a parókám alatt. A karom is, meg a műtét helye is feszül, meg még piros is. Ez a meleg is rossz neki. A szárazborogatást a sugárterápiás kezelőorvos mondta, de csak ezt az egy szót , hogy mi az, hogyan, azt elfelejtettem megkérdezni a Kékgolyóban. Hát ma már csak ennyit tudok írni. Sziaa