Vá:Bemutatkozás

Impresszum Fórumok TEMP Bemutatkozás Vá:Bemutatkozás

#12328 Editta

Editta
Felhasználó

Nyirokcsomó a műtét helyén maradhat, én is így jártam. Februárban a mellműtéti sebhelyem végén nőtt egy csomóm ( kiujukt a dög) és azt mondták valószínűleg egy beleszakadt nyirokcsomó volt. Simán kimetszették,mert közvetlenül a bőr alatt volt, de kiderült, hogy áttétek lettek a tüdőmben és a májamban is.
Erre gyógyszeres kemot kaptam 4 hónapig. Aug 8- ai ct szerint viszont az összes daganatom nőtt. A májamban kb 5 cm- is, a tüdőmben meg van 12-13 db 10-20 mm-is. Most egy kicsit ( na jo nagyon) megborultam, bár még mindig élni akarok, de egy kicsit megijedtem….
A dokimnál megint nekem kellett ” okoskodnom”, mert amikor vittem a ct-t akkor mondta kapásból, hogy megigénylünk a tb- től egy gyógyszert. No amikor az onkológusos konzultácio után beszéltünk, akkor már csak újabb kemoról beszélt. Rákérdeztem mi van a gyógyszerrel, meg mondtam neki, hogy beszéltem egy másik onkológussal is, aki a Kadcyla nevű gyógyszert ajánlották ( ez egy ujabb,tb által nem támogatott gyógyszer, ami Her2 3+ Rák, herceptin melletti kiujult betegnek ajánlott,szóval nekem is) mi erről a véleménye. Azt mondta, ő is gondolkodott ezen, de ezt vagy megadják vagy nem, de végülis nem veszítünk rajta ha beadjuk. Ugyhogy hétfőn beadjuk ezt, plussz elindítja addig is a kemót.
Kiakadtam nagyon, mert ő is emlegette, meg amikor korábban a Perjetta nevű gyógyszert kérvényezte meg a dokim, azt arra hivatkozva utasították el, mert nem „költséghatékony”. Tudom, hogy sokba kerül minden, de az egészséget ehhez mérni, kiborító.

Legutóbbi hozzászólások