Vá:Az új kihívás az életemben!!!!

Impresszum Fórumok Nem vagy egyedül Az új kihívás az életemben!!!! Vá:Az új kihívás az életemben!!!!

#12359 judit2015

judit2015
Felhasználó

Sziasztok!
Köszönöm a biztatást, ígérem nem fogom feladni, de ez az elmúlt néhány hónap…., de nem kell mondanom azt hiszem.
Megpróbálom a történetemet röviden leírni és segítséget kérni tőletek kemo ügyben.
Rendszeresen eljártam szűrővizsgálatra, ami egyszer nagyon fájdalmasra sikerült úgy összetörték a mellemet, azóta is érzem (vagyis éreztem). Június elején a mammográfián 2,5 cm góc látszódott. Citológiát csináltak C4 lett, a nyirokcsomó zsírszövetet ért, így nem volt értékelhető. Következett a szövettan. Másik orvos végezte, a nyirokcsomóból nem vett mintát, mert nem látta indokoltnak. Ez 3-4 hét leforgása volt. Sokalltam az időd és a ,,segítőkészséget” és elmentem más kórházba, ami közelebb is van és jobb a híre. Ők már nem akartak ismét mintát venni, összeszúrni. de az ultrahangon ők láttak a nyirokcsomókban is. (Ja, és ők 4 cm-nek mérték.) Szövettan után (her2 negatív, ösztr. és prog. pozitív) azt mondták műtét, mert a kemóra nem jól reagál ez a fajta. Aug. elején megműtöttek (közben volt egy MR, többgócú 6,5 cm), levették a jobb mellem. Tegnap voltam az onkoteam előtt. Szövettanom:
Carcinoma lobulare mammae (klasszikus típ., multifokális) Grande 2( tubulusképzés 3, maggrádus 2, mitózis 1) Mitosis index: 6/10 HPF. Tumorméret 60×59 ebben a legnagyobb 40×24, további 6 db 2-25 mm-es gócok. Malignus microcaltificatio megfigyelhető. Vascularis invázó nincs. Enyhe lympocytás reakció. Felső szél 13mm, alsó 15mm , medialis 5mm, laterialis szél: 15mm, emlőbőr és emlőbimbó tumormentes, posterior szél: kevesebb mint 1 mm. Er100% erős, PR80% kp. erős, Cerb-B2 score: 0, p53: 0%, proliferációs frakció 18% stádium:pT2.
A nyirokcsomó szövettana külön van:
Eltávolított 14 db, 13-ban áttét, minden esetben nagyobb, mint 2 mm. Extracapsularis terjedés van. pN3
Tudtok ebben segíteni mit jelent? Főleg ez a nyirokcsomó szövettan? Extra…. mi a franc ez? Gondolom nagyon rossz. És nem értem ezt az egészet, most ez azt jelenti, hogy már bárhol lehet áttétem vagy ,,csak” a 13-ig, mert ő szűrte és nem engedte tovább? Uh és mellkas rtg volt műtét előtt, ami negatív, más vizsgálat nem volt.
A tegnapi döntés: Antracyclin-taxan kemo+sugár+hormon
Amit nem igazán értek: Az elején azt mondták nem reagál a kemora ezután fog?? Gondolom ti is olvasgattatok utána itt-ott a dolgoknak….Dr. Nagykálnai Tamás válaszát olvastam egy hasonlóra (bár ott nem volt a nyirokban), hogy her2-, és hormon+ estén nincs értelme, mert több a kár, mint a haszon. Most ezen agyalok, hogy a kemot elfogadjam-e? Volt valakinek hasonló?
Köszönöm a meghívásotokat a bajcsyba, de sajnos vidéki vagyok…. ez is elég baj, mert másokkal ,,beszélgetni” csak így tudok és persze olvasgatom a neten az esélyeimet…., de lehet, hogy nem kéne..
Előre is köszönöm a segítséget és bocsánat, hogy kicsit hosszúra sikerült!