Vá:Az új kihívás az életemben!!!!

Impresszum Fórumok Nem vagy egyedül Az új kihívás az életemben!!!! Vá:Az új kihívás az életemben!!!!

#11703 balassagabi

balassagabi
Felhasználó

Szmájli :D
Most én is súgok :D
A helyreállításnak több formája van.
Ha bőrmegtartó műtéted lesz, akkor a kezelések után majd beültetnek egy expandert, amit időnkét egyre több folyadékkal töltenek fel azért, hogy be lehessen majd ültetni a szilikon protézist a bőröd alá.
Aztán van a másik két lehetőség.
Az egyik, mikor nem elég a bőr, ami megmarad. Itt két lehetőség közül választhat az orvos. AZ egyik a hátlebeny átforgatása. Ez azt jelenti, hogy egy műtét alatt a lapocka magasságából egy mandula szerű vágással kimetszenek a hátizomból és persze a hát bőréből egy részt, és azt szó szerint átültetik a cickó helyére. A lapockádnál lesz egy vágás, egy heg marad majd utána,ű. A másik lehetőség, hogy az alhasi részből ültetnek át a cickóba. A hátas részt jobban szeretik a sebészek alkalmazni, mert jobban regenerálódik a seb. Miután átültették, utána lehet majd a szilikoncicit behelyezni. De ez egy hosszabb folyamat. Ha műtét után még lesz kemo és sugár, akkor a vége, az hogy újra két cickód legyen, nos az legalább két év. Erre készíts fel a lelked.
:D
Ja, és még annyit.. Nagyon vigyázz az emelgetéssel.. Nekem is mondták, hogy nem kell bandázs, meg hogy bla bla bla.. szóval két évvel a műtét után folyamatosan dagad a kezem.. szóval vigyázz magadra !!!! az ödéma akár évek múlva is kialakulhat, akár egy kiló kenyér rossz megemelésétől is!!! saját tapasztalat :(