Vá:Az új kihívás az életemben!!!!

Impresszum Fórumok Nem vagy egyedül Az új kihívás az életemben!!!! Vá:Az új kihívás az életemben!!!!

#11395 Editta

Editta
Felhasználó

Szmályi, Judit!

Hasonló mellékhatásokról tudok én is beszámolni, bár én nem teljesen ezt a kezelést kaptam a HER2 + miatt. Eleinte én is ódzkodtam a parókától, de én soha nem szerettem a sapkákat, így kendőztem. nem speckós kendőket, hanem a korábban nyakamba tekert sapkáimat tettem a nyakamba. szerencsére van belőle jó sok :)
Miután azonban elkezdtem dolgozni, a parókát hordtam,. télen sapka helyett tényleg jó volt- nyáron vizont vettem anyagot, kb 90×90 cm, és azt kötöttem a fejemre, nagyon meleg volt a paróka.
javaslom, ha parókázni fogsz, akkor vegyél kis bambuszsapit, az védi a fejed, nem fog szurni a paróka, illetve felszívja az izzadságot. parókás boltban tudsz venni azt is.
nekem szuper parókát nagyon olcsón (4600,- Ft-ért) sikerült vennem Szegeden, a férjem fodrásza nem is vette észre, csak megdícsérte,.hogy mindig milyen jól áll a hajam 😆 megpróbálok majd képt feltölteni róla (ez az eskövői képem, tavaly augusztusban volt :) )

hányni én sem hánytam, de émelyegte. én csak ekor vettem be hányinger elleni gyógyszert, amit rögtön az első kemó alkalmávakl az orvos fel fog írni. ja a parókát is felírja receptre, úgy sokkal olcsóbb.

a sok folyadék tényleg enyhít. én is mindig ettem kemó közben is, mert általéban nekem 3-4 óra időtartam volt, és legtöbbször az ebédidő beleesett.

nekem a szám nem sebesedett ki, de az egyik ismerősömnek a narancs, amit egy nővérke tanására kezdett enni, helyrehozta.

nekem még ahogy a második után elmúlt a menzim, nagyon erős hőhullámaim lettek, ami kb 1 év után csillapodott.

érdekes: én is a húslevest bírtam megenni az első napokban, illetve a krumplipürét magában.
Én a szervezetem, immunrendszerem szintentartása miatt még a búzafülevet, illetve homoktövist iszom, bár a kemók után 4-5 napot kihagyok, hogy dolgozhasson rendesen a cucc. a céklalétől az első kemo után megundorodtam, még az illatát se bírom.

a hajam nekem az első kemó után két héttel kezdett hullani, és hüléyn hangzik, de mér azt vártam mikor fog végre kihullani, mert nagyon fájt a fejbőröm. mots is kezdem már érezni, (múlt héten csütörtökön kezdődtek ismét a kemóim.)
nekem az utolsó kemó után kb 4-5 hónappal volt akkora és olyan állagú, sűrűségű a hajam, hogy levettem a parókámat.

tényleg pihenni kell az első pár napban amennyit csak bírsz, igaz én nem is tudtam fent lenni. ülve még csak csak, de ácsorogva úgy éreztem összeesem. mint a kemotoxos légy olyan az ember.
sajnos a mostani kemótól gondolom a sok előző cucctól is, de nagyon leesett a fehérvérsejtszámom, illetve a vörösvérsejtszámom is. már annyitól, hogy pl beágyaztam úgy éreztem kiugrik a szívenm, mintha maratonit futottam volna

bár olvastam erről az influenza szerű melllékhatásról, mégis amikor megjelent, először magamat szidtam, hogy megfáztam, nem bírok magamra vigyázni.

nekem még ami folyamatosan jelen volt, az az orrfolyás. télen-nyáron.

no de mindez csak átmeneti állapot, 4-5 nap, utána két hétig semmi bajom nincs, akkor már megyek is vissza dolgozni.

kitartás Judit, utána minden jó lesz.

Legutóbbi hozzászólások