Hozzászólás: gyógyszer

Impresszum Fórumok SOS kérdésem van! gyógyszer Hozzászólás: gyógyszer

#14465 bosziwell_

bosziwell_
Felhasználó

Sziasztok!

Nem akartam új témát nyitni, remélem, jó helyre írom a kérdésemet. A Zitazoniumról lenne szó (nekem csak ezt kell szednem, napi kettőt), és a teherbe esésről. A leírásában többször is kihangsúlyozzák, hogy nem szabad terhesen elkezdeni szedni, meg kell előtte győződni, hogy az ember lánya nem terhes. Ez oké, de utána? Arra nem tér ki, mi van, ha valaki a szedés közben lesz terhes, lehet-e egyáltalán. (Gyanítom, hogy nem, és nem is áll szándékomban, de jó lenne biztosat tudni.) Gyógyszeres fogamzásgátlásról sem írnak, bár gondolom, hogy ez is tilos. A lényeg, hogy amíg az ember lánya szedi, addig védekezzen valahogy, nehogy teherbe essen? Ez így nincs leírva, de nekem elég fontos infó lenne. A párommal tíz éve természetes módon védekezünk, és eddig 100% volt az eredmény (amikor nem akartuk, sosem lettem terhes, amikor akartuk, mindig és szinte rögtön). De mivel ez a módszer nem betonbiztos, jó lenne tudnom, hogy ajánlott-e biztosabb védelem. 🙂 (Tehát hogy mi történik, ha vki a gyógyszer mellett véletlenül teherbe esik. El kell-e vetetnie mindenképp, vagy nem is lehet teherbe esni, esetleg elvetélne amúgy is a gyógyszer miatt.)

Köszönöm a választ, és ha esetleg volt már erről szó, vagy benne van a gyógyszer leírásában, csak az én figyelmemet kerülte el, akkor bocs. 🙂

Szép napot mindenkinek!

Legutóbbi hozzászólások