Hozzászólás: Táplálkozás

Impresszum Fórumok Nem vagy egyedül Táplálkozás Hozzászólás: Táplálkozás

#14239 Beatrix

Beatrix
Felhasználó

Kedves Bosziwell! Kívánom, hogy minél hamarabb túljuss a kétségbeesett állapoton. Nehéz, de ha túljutottál, akkor könnyebbnek ígérkeznek a dolgok. Az én esetemben (vékony vagyok), az onkológusomat megkérdeztem, javasol-e valamit (+vitaminok, táplálékkiegészítők, mit ehetek), a válasza az volt, hogy megkérdezte, mit eszem: mindenevő vagyok (kivéve a rakott krumpli, mert azt nem szeretem), naponta eszem gyümölcsöt, húst, tésztát, mértékkel csokit. Erre ő: A gyümölcsöt egy kicsit növelje. Ennyi volt és én ezt betartottam 2,5 évig.  Lassan két hónapja (rosszabodott a májműködésem az ott lévő daganatok miatt), segítséget kértem, a doktornő diatetikushoz irányított. A válasza számomra az volt, hogy mellőznöm kell a sertéshús, zsíros húsok, olajban sült ételek fogyasztását. Süteményt heti kétszer is ehetek (három hónapja nem is kívánom) Elszomorodva vettem tudomásul, de aztán megnéztem az előnyeit is: nem alszom ebéd után, nem puffadok, nincs diszkomfort érzetem. Ja, igen, ezt kifelejtettem: hatszor eszem keveset, a vacsora van kétszer…persze második vacsorára egy kis sajtosrudat eszem. A főzöcskézést én sem tudom úgy megoldani, hogy mindennap, ezért én úgy csinálom, hogy ha főzök, akkor két-három félét, aztán lefagyasztom a maradékot is, semmi baja nem lesz. Mindenképp ajánlom, hogy a helyi kórházban (vagyis ahová kezelésekre jársz), keress fel egy diatetikust. Mert nagyon nagy az információáradat és mindenki más. Egy-két nálam bevált dolog: Mindig azt eszem, amit megkívánok (egyszer két hónapig csak vajas krumpli volt a vacsorám, répás rizs az ebédem). Ha hosszú és fárasztó napom lesz, előző este megeszem egy fél túrót, ezt még nagy távokat letekerő biciklisként is alkalmaztam. Ha nincs étvágyam, akkor megnézek valami főzőcskézős műsort.  Remélem én is tudtam egy cseppet hozzátenni a gondod megoldásához. Minden jót kívánok a továbbiakban. Beatrix