Hozzászólás: Táplálkozás

Impresszum Fórumok Nem vagy egyedül Táplálkozás Hozzászólás: Táplálkozás

#14233 andrea

andrea
Adminisztrátor

hű, ez jó szigorú…

én ettem teljes kiőrlésű gabonát minden nap, sztem az fontos. persze megismertem egy csomó mást a búzán kívül, de határozottan kedveltem az anyukám teljes kiőrlésű kenyeréből készült pirítóst, pláne, ha tökmagosan készítette. a tejtermékekkel kapcsolatban én maradtam a bionál, félek a marhák hormonterhelésétől, így nagyobb biztonságban érzem magam, aztán lehet, h nincs értelme… a főzeléket tudod süríteni keményítővel, krumplival, saját magával, kis tejfölt nem tudom  miért nem használhatsz, és, ha muszáj rántani, ki tudja miért, azt is lehet sztem teljes kiőrléső liszttel. csak ne várd, hogy a család is megegye…

kezdetben én sem ettem tejteméket, tejfölt, de aztán módosítottam rajta. hús: fehér húsok, ritkán marha (dvitamin van benne pl), és sokkal-sokkal több hal.

a fehérjefogyasztás nagyon fontos, pláne kemó mellett!!! ha tejet, tejterméket és a húsokat is csökkented, akkor vegán gurunak képezd ki magad, hogy olyan növényeket egyél és annyit!, hogy mehfelelő legyen a bevitel, és teljes értékű fehérje legyen! plusz a vasbevitel miatt is fontos a húsevés.

ha jól emlékszem 1 g/testsúly kilogramm -nyi fehérjét kell bevinni, ami nem olyan könnyű, ha megnézed.

Legutóbbi hozzászólások