Hozzászólás: Onkológus

Impresszum Fórumok SOS kérdésem van! Onkológus Hozzászólás: Onkológus

#14223 bosziwell_

bosziwell_
Felhasználó

Sziasztok! Köszönöm a tippeket és a tanácsokat! Tegnap végre jártam az onkológián, első körben elmentem oda, ahol műtöttek. Csak sugárterápiát javasoltak és „Zitát” írtak fel, a sugár ráadásul az Uzsokiban lenne, onnan negyed órányira lakom, szóval ebben a formában vállalhatónak tűnik a dolog (háromhavonta gyógyszert felíratni és kontrollra azért el tudok menni messzebbre is).

Azt mondta egyébként az orvos, hogy ha már mellrák, akkor én kifogtam a létező legjobb típust, ez nem szövi be a környező szöveteket és nem ad áttétet. (Nekem nyirokcsomót sem piszkáltak emiatt.) A sugáron viszont gondolkodom, hogy bevállaljam-e. Próbálok sportolni, sok vitamint szedek, jobban odafigyelek az étkezésemre, a műtéti területet bőven kimetszették…stb. Nem akarok felelőtlen lenni, ezért nehéz ez a döntés, de csütörtökre van időpontom, úgyhogy addig nem ártana kitalálnom, hogy mi is legyen. 🙂

Van köztetek olyan, aki csak Zitát szed? Ha igen, mire lehet számítani? A betegtájékoztató ugye, horrorisztikus, és tudom, hogy mindenki máshogy reagál, de a személyes tapasztalataitok nagyon is érdekelnek. 🙂 Olvastam a tájékoztatóban azt is, hogy a szedése alatt nem lehet alkoholt fogyasztani. Ezt úgy kell érteni, hogy az 5 éves kezelés alatt semmit? 🙂 Nem vagyok egy nagy piás, sőt, de van itthon finom rozé meg vörösbor, jó lenne tudni, hogy mi legyen a sorsuk. 🙂

Hasi ultrahangom majd 3 hónap múlva lesz a következő gyógyszerfelíratásnál, attól azért tartok, nehogy találjanak valamit…

Szép napot mindenkinek! 🙂

Legutóbbi hozzászólások