Éves kontroll

Tisztelt doktornő!
41 éves vagyok 1 éve diagnosztizáltak mellrákkal! Er:80% Pr: 100% Her2: +++
Műtét volt, sugár volt, még kapom a kísérleti gyógyszert a Kaitlin keretében! Éves kontroll mindösszeden mammográfia és mell UH! Ez elegendő? Az onkológudom szerint ennyi van a protokollban, de ettől nem lettem nyugodtabb!

Válasz:

Kedves Kérdező!
A tanulmányban, amiben részt veszel HER2 ellenes kettős, biológiai kezeléseket kapsz. Kezelőorvosodtól bizonyára kaptál tájékoztatást, hogy milyen típusú kezelést kapsz, milyen hosszú követés lesz, és milyen követési vizsgálatok szükségesek. Ezek nemzetközileg összeállított tanulmányok, és sokszor a beteg jobb kezelésekhez csak ezen az úton juthat el. Szigorúan előírják és ellenőrzik a tanulmányban szükséges vizsgálatokat.
Szív ultrahang elvégzése általában 3 havonta történik HER2 ellenes kezeléseknél. Beszéld meg kezelőorvosoddal, hogyha számodra fontos, hogy rendszeres időközönként (6 havonta) mellkas röntgen és hasi ultrahang vizsgálat is történjen.
Üdvözlettel,   Dr Lengyel Erzsébet
Dr. Lengyel Erzsébet

Dr. Lengyel Erzsébet vagyok, főorvos a Bajcsy Zsilinszky Kórház onkológiai osztályán. Közel 20 éve onkológiával foglalkozom, több magyar és angol kórházban dolgoztam, sokféle szemléletet láttam. Klinikai onkológia, sugárterápia és palliatív licens vizsgával rendelkezem. 3 gyermekem van, szabad időmben kertészkedem, sportolok és állataimat gondozom. Elkötelezett vagyok az önkéntes munka iránt, a Mellrákfórum honlapján én válaszolok kérdéseikre