emlőműtét után

Tisztelt Doktornő!
November 24-én műtöttek emlődaganattal,sajnos a szövettani eredményem még nincs meg és ez miatt aggódom mivel úgy tudom…(lehet,hogy rosszul),hogy az utókezeléseket 4-6 héttel a műtét után el kell kezdeni. A kórházban azt mondták,hogy nagy valószínűséggel már csak januárban lesz meg az eredmény. A kérdésem az lenne,hogy nem lesz-e így késő a kezeléseket elkezdeni?
Válaszát előre is köszönöm: Sz Andrea

Válasz:

Kedves Andrea! Teljesen megértem aggódását. Általában a részletes, műtét utáni szövettan 3 héten belül elkészül. Az ünnepek miatt mindig vannak csúszások. Az az ideális, ha 2 hónapon belül elkezdödik az utókezelés, aminek típusa persze a szövettantól és az egyéb szövettani tényezőktől függ. Sajnos jobb tanácsom nincs, mint, amit én tennék: sokat telefonálnék a szövettani laborba vagy a kezelőorvosomnak. Üdvözlettel dr Lengyel Erzsébet Békés Ünnepeket!
Dr. Lengyel Erzsébet

Dr. Lengyel Erzsébet vagyok, főorvos a Bajcsy Zsilinszky Kórház onkológiai osztályán. Közel 20 éve onkológiával foglalkozom, több magyar és angol kórházban dolgoztam, sokféle szemléletet láttam. Klinikai onkológia, sugárterápia és palliatív licens vizsgával rendelkezem. 3 gyermekem van, szabad időmben kertészkedem, sportolok és állataimat gondozom. Elkötelezett vagyok az önkéntes munka iránt, a Mellrákfórum honlapján én válaszolok kérdéseikre