Csak egy kérdés

Dr. Lengyel Erzsébet

Dr. Lengyel Erzsébet

Dr. Lengyel Erzsébet vagyok, főorvos a Bajcsy Zsilinszky Kórház onkológiai osztályán. Közel 20 éve onkológiával foglalkozom, több magyar és angol kórházban dolgoztam, sokféle szemléletet láttam. Klinikai onkológia, sugárterápia és palliatív licens vizsgával rendelkezem. 3 gyermekem van, szabad időmben kertészkedem, sportolok és állataimat gondozom. Elkötelezett vagyok az önkéntes munka iránt, a Mellrákfórum honlapján én válaszolok kérdéseikre

Csak egy kérdés

Tisztelt Doktor Nő !

Legyen szíves nekem megmondani, hogy a Megyrian szuszpenziónak, ahogy a leírásában is van, valóban daganatnövelő hatása van ? Gondolok itt bármilyen daganatra. Ön nyugodt szívvel javasolná bármely rák betegnek súlygyarapítás , erőnlét növelés céljából ?

Várva megtisztelő válaszát ,
Maradok Tisztelettel

műtét után

Tisztelt Doktornő!

Édesanyámnál több mint egy éve rossz indulatú mellrákot diagnosztizáltak a jobb mellében. (Her2+++) áttét nem volt, nyirokcsomók nem érintettek. Az egész mellet eltávolították. Ennek már több mint egy éve 4 kemoterápiát kapott sugárkezelést nem. Most herceptin kezelést kap. Minden vizsgálata negatív. Viszont a méhében sok jó indulatú elváltozás van. (mióma, ciszta, meszesedés-göb)Mesterségen leállították neki a menstruációját gyógyszerekkel, de ennek ellenére néha jelentkezik neki a vérzés ami elég erőteljes és fájdalmas. Több orvos véleményét is kikértük de nem volt számunkra egyértelmű. Elég megosztóak a vélemények. Az egyik sos-be megműtené, hogy ne legyen későbbiekben gond, a másik pedig azt mondta,… Tovább

Méhpempő

Tisztelt Doktornő/Úr! Ôsztrogénfüggő daganattal műtöttek, előtte kemoterápiát kaptam, majd műtétet követően sugárkezelést és most zytazoniumot szedek. 47 éves vagyok. Érdeklődöm, hogy lehet-e ilyen tipusú emlődaganat után méhpempő kúrákat tartan? A méhpempőtől mindig erőre kapok, hőhullàmok is megszünnek, teljesen vitalizál, de tudom, hogy ösztrogénre is hatással lehetnek, legalábbis ezt olvastam. Szedhetem vagy inkább hagyjam abba? Köszönettel Nóra

ciszta?

Tisztelt Doktornő!
Yangee fogamzásgátlót szedtem 6,5 évig. Multhonapban abbahagytam a gyogyszer szedését ugyanis találtam egy csomot a mellemben. Elmentem ultrahangra ahol a leletemre azt irtá a jobb mell külső felső quadránsában jól körülhatárolt éles körvonalú echoszegény képlet látható. Az ultrahangon mikor rákérdeztem mi az azt mondták ciszta hormon okozta 3 honap mulva kontroll és hagyjam abba a gyógyszer szedését. Nagyon határozottan mondta a Főorvos Úr hogy ciszta. A leleteimmel elmentem a nőgyogyászhoz mert egyéb mellékhatások is előjöttek a gyogyszertől. Két hét múlva kell visszamennem addigra meglesz a méhnyakrákszűrés eredménye is… a nőgyógyász is azt mondta ciszta mégis átküldött mammográfiára ahol… Tovább

Döntésképtelenség

Kedves Doktornő! Kétségbeesett hozzátartozóként keresem segítségét.Édesanyámnak (74 éves, autoimmun beteg izületi érintettséggel, 8 évig biológiai terápát kapott rá, továbbá vérhígítót szed ).” hete jobb emlő küléső-alsó negyedében lévő tumor miatt Q+ ABD műtétet végeztek. A sentinel nyirokcs. pozitiv volt. A végleges szövettan (G2 T1N1 (2/15) receptor poz. Her2 neg. ductaylis invaziv carcinoma igazolt. Onko team véleménmy tervezett EC/A prot. szeint kemo (6alk)majd sugár. Édesanyám nem akarja vállalni a kemó egyéb egészségi állapota miatt,t csak a sugarat. Mik a kilátásai igy? Meg vagyok rettenve, hogy elveszítem. Támogatom mindenben bár távol élünk egymástól, de nem tudom miben erősítsem. Köszönöm-köszönöm!

Feliratkozás hírlevélre