Áttétes mellrák

Tisztelt Doktornő!
Mamámnál diagnosztizálták a rosszindulatú mellrákot! már egyszer műtőtték, akkor meggyógyult!De sajnos kiújult!Augusztus óta megyünk vele kivizsgálásokra és eddig semmilyen kezelést nem kapott! Csontszintigráfián is volt, ami kimutatta, hogy mindenhol áttéte van (agyban csípőlapátokon tüdőn)! most 38kgra fogyott le! 71 éves! Nagyon fájnak a lábai és nehezen mozog! Szeretném tudni, mire számíthatok!Előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Bettina!
Sajnos nem tudok jót mondani. Ha mindenhol áttét jelentkezik, az nem jó hìr!  A leírás szerint nagyon lefogyott. A csontáttétek kezelésének több vonalbeli kezelése lehetséges. A legfontosabb a fájdalomcsillapítás. Ha tudok segiteni személyesen is szívesen megkonzultálom.
Üdvözlettel,
dr. Lengyel Erzsébet
Dr. Lengyel Erzsébet

Dr. Lengyel Erzsébet vagyok, főorvos a Bajcsy Zsilinszky Kórház onkológiai osztályán. Közel 20 éve onkológiával foglalkozom, több magyar és angol kórházban dolgoztam, sokféle szemléletet láttam. Klinikai onkológia, sugárterápia és palliatív licens vizsgával rendelkezem. 3 gyermekem van, szabad időmben kertészkedem, sportolok és állataimat gondozom. Elkötelezett vagyok az önkéntes munka iránt, a Mellrákfórum honlapján én válaszolok kérdéseikre